(recept
si oblíbilo 48 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ ÚPLNĚ JINÁ RAJSKÁ OMÁČKA z rajčat a smetany-rodinný recept,je skvělá,památka na manželovu babičku
Potřebné ingredience
hovězí vývar,6-8 zralých rajčat,3 cibule(střední velikosti),3 bobkové listy,5 kuliček nového koření,5 kuliček černého pepře,sůl,1 lžička-zarovnaná tymiánu(je tam fakt moc dobrý),3 hřebíčky,podle chuti kečup,ocet,4-6 polévkových lžic cukru,1 šlehačka,na zahuštění mléko s hladkou moukou.
Postup přípravy
Už se moc těším,až budou na zahrádce rajčátka a hned se na ní vrhnu,u nás ji milujeme a vždy se strašně přejíme.Je to starý recept ,ale úžasně dobré jídlo.
Do hrnce dáme pokrájená rajčata,nakrájenou cibuli,veškeré koření(tymián ale až nakonec!) a cukr.Zalijeme vodou,aby vše bylo pod vodou a necháme vařit do změknutí.Mezitím si dám vařit hovězí-jakékoli.Pak zaliji vývarem.Trochu okyselíme,ale opatrně,kečup cca 3 polévkové lžíce.Podle síly vývaru dosolím.Povaříme a nakonec zahustíme mlékem s hl.moukou.Na závěr dám tymián,já ho moc nemusím,ale tady je vynikající.Vše přecedíme.
Chvilku nechám povařit,a pak už jen kynutý knedlík,nebo houskový a bomba je na stole.
Je trochu jiná,než klasická rajská,ale nám strašně chutná!!!!
Až budu dělat,tak vložím foto,je krásně narůžovělá.Mňami.Dobrou chuť!
Do hrnce dáme pokrájená rajčata,nakrájenou cibuli,veškeré koření(tymián ale až nakonec!) a cukr.Zalijeme vodou,aby vše bylo pod vodou a necháme vařit do změknutí.Mezitím si dám vařit hovězí-jakékoli.Pak zaliji vývarem.Trochu okyselíme,ale opatrně,kečup cca 3 polévkové lžíce.Podle síly vývaru dosolím.Povaříme a nakonec zahustíme mlékem s hl.moukou.Na závěr dám tymián,já ho moc nemusím,ale tady je vynikající.Vše přecedíme.
Chvilku nechám povařit,a pak už jen kynutý knedlík,nebo houskový a bomba je na stole.
Je trochu jiná,než klasická rajská,ale nám strašně chutná!!!!
Až budu dělat,tak vložím foto,je krásně narůžovělá.Mňami.Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
4. 2. 2013, 12:12
já taky někdy zalívám vývarem,je pak omáčka chutnější
hvezda11
(upraveno)
17. 4. 2013, 8:36
@lidare
Máte pradu,není nad pravý vývar
laskonka333
(upraveno)
4. 2. 2013, 12:08
Určite stojí aspoň za vyskúšanie už aj pre to keď boli naše babičky nebolo toľko konzervantov a chémie papa
hvezda11
(upraveno)
17. 4. 2013, 8:37
@laskonka333
babičky to uměly na
tomsova31
(upraveno)
4. 2. 2013, 11:17
Z rajčátek je rajská omáčka nejlepší a to právě věděly naše babičky Super receptík
hvezda11
(upraveno)
17. 4. 2013, 8:38
@tomsova31
Děkuji,nám moc chutná.
Jaruš53
(upraveno)
2. 12. 2012, 0:38
Stále chybí foto, které jste slíbila již loni. Docela by ch to ráda viděla, je vždy lepší, když to člověk vidí.
hvezda11
(upraveno)
17. 4. 2013, 8:41
@Jaruš53
Moc se omlouvám,dělala jsem jí už několikrát, ale zapomněla nafotit.Ale je krásně narůžovělá,protože ta smetana ji zesvětlí.Je jemná.
zuzazuza55
(upraveno)
28. 5. 2011, 19:54
Dobrý večer , dělávám přesně tuto omáčku už řadu let , mám ji také od babičky . Akorát já dávám všechno koření do papírových filtrů na čaj, po uvaření to vyjmu a vyhodím.Hezký večer
hvezda11
(upraveno)
29. 5. 2011, 13:35
@zuzazuza55
skvělá vychytávka
Anýska08
(upraveno)
27. 5. 2011, 10:41
Dobrý den,ráda bych vyzkoušela,ale nevím jaké hovězí.-které je nejlepší-A do toho vývaru se žádný bujon ani koření nedává?? Díky za inspiraci,určitě někdy uděláme
hvezda11
(upraveno)
27. 5. 2011, 19:39
@Anýska08
Nejvíc nám chutná ze zadního hovězího masa,ale je dobrá z jakéhokoli hovězího a vývar dělám tak,že maso osolím opepřím,přidám pepř a cibuli a uvařím do měkka.Bujon nedávám. Naše děti ji milují a já se těším na naše rajčátka,jak ji zase udělám.Přeji,ať se Vám povede a chutná